Pieni portugalinpodengouros

C.I.B. Fi Ch, Est Ch, Lt Ch, Lv Ch, Balt W-17

Kastaalin Pehtoori "Bono"

Polvet 0/0, silmät: ei muutoksia, polveutuminen: varmistettu
Eye examination: no evidence of inherited eye diseases, patellar luxation: 0/0, parentage: descent verified

Bono jäi kotiin kasvamaan ensimmäisestä podengopentueestamme.
Se oli kolmosista ensimmäinen ja oli koko ajan pennuista suurin ja äijin. Niinpä se vain valloitti paikkansa ja jäi pienen tilamme pehtooriksi.

Bonon näyttelyura alkoi hienosti ja siitä tuli Suomen, Liettuan, Viron ja Latvian muotovalio heti kaksi vuotta täytettyään. Viisivuotiaana sillä on seitsemän CaCibia neljästä eri maasta sekä useita RYP-sijoituksia Suomessa ja Baltiassa.

Luonteeltaan Bono on jokseenkin täydellinen. Se on rohkea ja itsevarma, mutta rakastaa kaikkia ihmisiä ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Sillä on loistava kyky saada ihmiset hymyilemään ympärillään ja koiralaumassa ujompikaan tyyppi ei jää nurkkaan mököttämään, jos Bono pyytää mukaan.

Bono on kolmen podengopentueen, mm. Kastaalin B-pentueen, isä. Tällä hetkellä Bono ei ole saatavilla jalostukseen, vaan haluan odottaa hetken, millaiseksi sen nuoret jälkeläiset kehittyvät.


****

Bono stayed at home from our very first podengo litter.

His show career has been good so far but at the moment he has got all he can reach in Finland so he is having a show break at the moment. It's possible we will target more European show rings later.

His biggest moments in puppy rings were winning Best in Breed Puppy in his very first puppy show at Helsinki Winner Puppy Show and Best In Group in All Breed Puppy Show at Kaapelitehdas.

From official shows he has gained five champion titles so far (C.I.B., Finnish, Lithuanian, Estonian, Latvian), has got seven CaCib's from four countries and won Baltian Winner 2017-title. In addition he has got several group placements in Finland and Baltic countries.

He has got great temperament. He is brave, confident and always happy. He gets well along with all people and other dogs. He always make people smile around him and no other dog stays alone if Bono asks to play.

By the age of five years he is proud father of three podengo litters. At the moment he is not available for breeding as I want to see how his young offspring turn out when they grow a little.

5 kk/ 5 months